Członkini praktyki prawa żywnościowego w ramach zespołu Life Sciences.

Doradza klientom z branży spożywczej w zakresie oznakowania, reklamy i odpowiedzialności za produkt. Bierze udział w projektach związanych z marketingiem produktów sensytywnych takich jak alkohol, wyroby tytoniowe czy suplementy diety.

Ukończyła studia prawnicze na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Stypendystka programu Erasmus+, w ramach którego studiowała w Belgii (Université de Liège i Ghent University) oraz w Niderlandach (University of Groningen).

Odbyła 6-miesięczny staż w Parlamencie Europejskim w Brukseli, gdzie zajmowała się tematyką prawa Unii Europejskiej. W 2025 roku uzyskała tytuł LL.M. z zakresu prawa nowych technologii i Internetu na uniwersytecie SWPS.

Regularnie publikuje artykuły z zakresu prawa żywnościowego w prasie branżowej i ogólnoprawnej. Jest także autorką rodziału zatytułowanego „Unia Europejska wobec praw człowieka ze szczególnym uwzględnieniem treści zawieranych umów międzynarodowych”, opublikowanego w monografii Perspektywy i wyzwania systemów ochrony praw człowieka, Center for American & European Studies Publishing Press, Poznań 2023.